14 June 2013

Mielipidepurkautus :)

nyt pitkästä aikaa kunnon postausta! Eli moi. Kesän alku on menny kotona ollessa ja kaikkee sellasta tehdessä mitä ei kouluaikaa ehtiny tekemään. Sain noi vikojenki kokeiden tulokset ja oon pettyny. En nyt ala niitä numeroita sanomaa. Onnee myös kaikille jotka pääsivät niihin kouluihin jonne hakivat! :) siitä tulikin mieleen.

1. Sillon kun minä olin ysillä, mua yritettiin saada luopuu mun suunnitelmista ja hakemaan norssiin tai lyseoon. Norssiin en missään vaiheessa halunnut (vaikka olikin mun toinen vaihtoehto jonne olisin päässyt) ja lyseoon en voinut yksinkertaisesti hakea koska jo sillon info vanhempai-illassa sain kauheen allergiakohtauksen.

2. Joka vuosi ennen yhteishakuja kutsuutaan yksi henkilö jokaisesta uuraisilta jyväskylän lukioon menneistä nuorista kertomaan koulustaan. Pari mun kaveria meni sinne kertomaan sepästä, priimuksesta, lyseosta ja muusta. Mutta synkkarilta ei kutsuttu KETÄÄN. Vaikka meitä on siellä 5. (joka on meidän tapauksessa aika paljon)

Lisäks kaikki luulee että mun kouluun menee kaikki hiket ja ne joilla ei oo muuta elämää kun koulu. Kerronpa että mun koulussa opiskelevat nuoret ei eroa mitenkään esim seppäläisistä. Jos hakukeskiarvo on paljon yli 8, se ei tarkota sitä että sinne menee vaan hiket. Se tarkottaa sitä, että koulu on suosittu ja oppilaiden pitää olla suurinpiirtein samantasoisia et opetus olis helpompaa + tila loppuis jos otettas liikaa oppilaita matalammalla keskiarvolla. Ja joo koska se keskiarvo on korkee nii sinne ei pääse kun ne joilla on vähän korkeempi ka, mut ei se tee siitä ihmisestä hikkeä.

Sit se kun puhutaan siitä kuinka hyvä yhteishenki on mun koulussa, se ei todellakaan oo keksittyä. Tosi monissa kouluissa on paljon kiusaamista ja tunnelma saattaa muutenki olla paska eikä ihmiset oo kivoja, mutta siellä se on ihan eri juttu. 

Yritä monissa asioissa olla puolueeton. Ja jos jostakin asiasta ei tykkää, niin ei sun kannata luulla ettei muutkaan tykkäis. 

Mä tiesin jo seiskalla mihin kouluun haen ysin jälkeen. Sillon ei oikei vielä ees tajunnu mikä se lukio edes on, mutta me kerran äitin kanssa ajettiin siitä ohi ja äiti sano sen nimen nii se kuulosti mun mielestä tosi hienolta ja mä päätin et ''tonne mä meen.'' Ja niinhän meninki. Enkä oo kertaakaan katunu. Oon saanu mahtavii kavereita, saanu tehä enemmän kuvataidehommia (en vuonna eessä kuvataidediplomi, iik) on vaihdettu matikkaa, luovuttu arkkitehdin urasta (toistaiseksi), fysiikan kirjottamisesta, oon alkanu rakastaa kirjottamista yhä enemmän. Niin suomeks, enkuks kun ruotsikskin. Oon itsevarmempi (verrattuna siihen mitä olin ennen) oon alkanu rakastaa maalaamista vielä enemmän, mun enkun puhuminen on parantunu sattuneesta syystä jne jne jne...

En kuitenkaan tarkota että muut koulus olis huonoja tai huonompia. Kaikki ei tykkää samanlaisesta kouluympäristöstä :) Se on täysin yksilöllinen juttu. Mä vaan tykkään olla siellä missä nyt oon ! :)


Tuli taas pitkä teksti. Jos on omia mielipiteistä tai on muuten vaan jotain mitä haluut sanoo nii antaa tulla vaan :)

Alan heti kirjottaa uutta, vähän toisenlaista juttua :))


No comments:

Post a Comment

VEERA

VEERA

☯ ☯ ☯

19-year-old student from central Finland. My hobbies/passions are Japanese culture and studying Japanese, Japanese street fashion and street fashion in general, games, music, movies, drawing/painting etc.