16 September 2013

日本人 ? 何故 ?

Japanin kieltä ? Miksi ?

Laitoin otsikon japaniks koska tää postaus koskee just sitä. Nyt siis kerron kuinka oon oppinu vuosien varrella japania :)

Mun kiinnostus japanin kieleen alko joskus 5 luokan lopulla tai 6 luokan alussa, kun kuuntelin youtubesta mun lempibändin yhden tosi vanhan biisin. Ekaks se kuulosti tosi hassulta, mut muutaman kuuntelukerran jälkeen mä päätin oppia japania ja sen jälkee muutenki japanilainen musiikki on ollu iso osa mun elämää :)

Yle Teemalta tuli joskus sellanen alunperin japanilainen opetusohjelma, joka oli käännetty sitten suomeks. Sitä tuli 25 jaksoo, nauhotin ja katoin ne kaikki ja tein muistiinpanoja :D nyt kun miettii niin se ei kyllä auttanu paljon mitää, muistan koko sarjasta ehkä 2 lausetta :D

eniten oon oppinu biiseistä ja animesta :D nii ja nyt oon tosi tehokkaasti oppinu ku oon kattonu alice nine channelia !! ♥ Sit kesällä lainasin kirjastosta sellasen paksun kirjan jossa oli kaikki hiraganat ja katakanat nii kopioin ne kaikki ja nyt osaan lukea vähän sitä (muistan enemmän hiraganoja...)

Tässä vaiheessa sanon, et oon täysin ite oppinu japania. En oo koskaan käyny millään tunneilla enkä oo saanu ulkopuolisilta apua. Mulla on myös japanin sanakirja joka on auttanu tosi paljon :)

Mun tavoite on se, että kun meen Japaniin nii pystyn jotenkin keskustelee ihmisten kanssa, lukee kaikkia kylttejä ja muita ja et pystyisin hiraganoilla ja katakanoilla kirjottaa sujuvasti
täydellisyys ♥

No comments:

Post a Comment

VEERA

VEERA

☯ ☯ ☯

19-year-old student from central Finland. My hobbies/passions are Japanese culture and studying Japanese, Japanese street fashion and street fashion in general, games, music, movies, drawing/painting etc.